Monday, 31 December 2012

Kuatkuasa Permohonan Nikah dalam talian

Bismillahirrahmanirrahim..

Pengumuman penting!Mulai 1hb Jan 2013, Jabatan Agama Islam Selangor akan menguatkuasakan Permohonan Nikah secara dalam talian..apa omputih cakap ONLINE;)..SEPENUHNYA ok di ncr.jais.gov.my. Dengarnya, kalau ada yang datang ke pejabat agama bawa borang manual makanya borang-borang tersebut akan direject..Harap maklum.


Sekian..terima kasih. Daa

Saturday, 29 December 2012

Untuk Dewasa: Penjagaan kulit alahan dan kering seperti eczema

Bismillahirrahmanirrahim..

Pasal eczema lagi tapi kali ni untuk golongan dewasa contoh surirumah yang selalu terdedah kepada bahan kimia seperti sabun basuh baju ke sabun basuh pinggan ke. Mereka pun ada yang mengalami alahan jugak terutama di tapak tangan dan jari. Cara penjagaan lebih kurang sama macam entri bayi eczema ni cuma produk yang sesuai ialah Phisiogel. 


Selain ni,ada jugak dalam bentuk cream, mandian dan sebagainya.

Untuk lebih lanjut sila klik www.physiogelrepair.com dan boleh didapati di farmasi terpilih kat Malaysia ni.

Sekian..terima kasih. Daa

Thursday, 27 December 2012

Untuk Bayi: Penjagaan kulit alahan dan kering seperti eczema

Bismillahirrahmanirrahim..

Para ibu bapa pasti tahu yang kulit bayi ni sangat sensitif terutama mudah terkena pelbagai ruam termasuklah kulit alahan dan kering seperti eczema ni. Antara simptom eczema yang boleh kita lihat ialah pada lipatan tangan,paha dan leher atau di lutut serta siku. Kulit akan menjadi kemerahan, kering dan gatal mengakibatkan si kecil kesayangan kita tu menggaru-garu kadang-kadang sampai luka berdarah. Habislah cadar ke baju ke, mesti ada kesan darah. Tak ke haru dibuatnya dan para ibu lah orang yang paling tak senang duduk melihat bayinya yang menggaru tak selesa..macam cerita P.Ramlee tu cakap KESIAN..

Kalau pergi periksa kat klinik pakar kanak-kanak, doktor akan beri krim sapu contoh krim efficort/elomet. Memang berkesan tapi dinasihatkan pakai nipis2 sebab risau  ada kesan sampingan atau mungkin sebab ada steroid kot. Selain itu, guna produk mandian dan lotion Sebamed atau lain-lain produk yang sesuai untuk kulit sensitif dan kering seperti yang aku sangat-sangat cadangkan di bawah ini.


Losyen/Krim sapuan yang melembabkan dan tak melekit.


Mandian yang bebas sabun, membersih dan melembutkan kulit.

Ia telah diuji dan terbukti bebas steroid dan selamat untuk bayi selain merawat kulit secara semulajadi, lembut, tak pedih dan cepat. Melembabkan kulit dan bayi akan selesa dengannya. Cubalah. Untuk keterangan lebih lanjut tentang khasiat, penggunaan dan lokasi jualan sila klik www.buds-eczema.com atau www.budsbaby.com.

Sekian..terima kasih Daa

Monday, 3 December 2012

Be a Maybank2u Star

Bismillahirrahmanirrahim..


A chance to win Asus Nexus 7 tablet? Yeay! Bagus kan.... How? Please join Be a Maybank2u Star Contest just click www.maybank2u.com.my for details term and condition. Simply write a blog post on how Maybank2u has served you with its product and services. Allright, siapa tak nak Asus Nexus 7 tablet free kan? 

For me, maybank2u give me more easier to shop online, to pay bill online, to book flight online even kalau nak top up pun boleh secara online. Transfer je duit. Tak payah pegang cash banyak-banyak, Ada secure word jadi kita rasa lebih selamat. Ada sms notification for the each transaction and we will know if there is unknown transaction.

Done? So don't forget to send an email with the link post yang kita published tu, full name, IC number, address and contact number to m2umarketing@maybank.com.my . Contest ends 31 Disember 2012.

or  create it in the Maybank2u Facebook App contest and be in the running to win  RM5000..wow..Hurry up dear.

p/s- must be a maybank2u user and post predominantly in the English language.


Till then. Tata