Thursday, 8 November 2012

Tips seronok belajar : Peta Minda

Bismillahirrahmanirrahim..

Hai pembaca sekalian. Entry ni khas untuk mereka yang sedang belajar terutama sekarang pelajar tingkatan lima yang sedang menghadapi Peperiksaan SPM. Masih sempat nak ucap Good luck dear! dan bagi tips untuk seronok belajar dengan membuat PETA MINDA. Bagi yang dah biasa buat peta minda tu baguslah tetapi bagi yang belum tu cepat-cepat buat sebab apa, ia bukan sahaja mudah faham..malah mudah hafal dan  jimat masa. Peta minda ni ibarat kita belajar dengan gaya pembelajaran kita sendiri, hanya ada isi penting haruslah lebih mudah faham dan hafal kan.

Aku harap dengan tips yang ada ni bolehlah membantu anda atau adik-adik atau anak-anak selain berdoa dan sebagainya..All The Best

Sekian..terima kasih. Daa

No comments:

Post a Comment