Monday, 22 October 2012

Kundasang+Ranau, Kota Kinabalu

Bismillahirrahmanirrahim..


Tu dia Gunung Kinabalu di Kundasang..jalan ke sana macam nak pergi Cameron Highlands, Pahang rupanya. Jalan macam ular kena palu but semuanya ok. Cuaca baik punya cilok dan masih dapat tengok gunung KK tanpa terlindung awan kan. Bezanya kat Cameron Highlands ada banyak ladang teh dan tanaman strawberi tetapi di Kundasang ada banyak tanaman sayur.


Ktorang singgah di Kinabalu Park, nak masuk kena bayar RM3 seorang kalau tak silap. Sejuk, nyaman dan angin bertiup sepoi-sepoi bahasa macam tu..


Macam ni lah jalannya. 

Tengahari ktorang makan kat Ranau, ada satu restoran yang menyediakan masakan sup sedap(tapi tak tau apa nama.hehe). Sekejap je kat sana, lepas tu gerak ke Kg. Tg. Aru yang menempatkan rumah atas air. Kebetulan rumah yang ktorang pergi ni betul-betul paling hujung jeti. Sampai sana dah nak dekat matahari terbenam so view cantik sangat ktorang tengok. Sajian malam tu sungguh sedap dengan pelbagai makanan laut seperti ketam,udang dan ikan. Balik hotel terus rehat. k next entry pasal jalan-jalan di Pasar Filipina~

Sekina..terima kasih. Daa

No comments:

Post a Comment