Wednesday, 5 September 2012

Cable Car, Genting Highland

Bismillahirrahmanirrahim..

Ini short trip je naik cable car ke Genting Hingland. Sebenarnya bawa mak dan abah beraya ke rumah besannya yang kat Jerantut a.k.a rumah mentuaku. Alang-alang dah pergi Pahang singgahlah naik GH lepas beraya tu. Naik kira-kira jam 3petang macam tu. Harga naik cable car sehala RM6 seorang. Jadi, kami ambil pergi balik senang tak payah nak beratur kat kaunter balik nanti.

 Darwish pertama kali naik cable car.

 Mak dan abah pun pertama kali.

Kami singgah minum petang di Marrybrown. Cuma pesan kopi panas dan suami pergi beli pisang goreng panas kat gerai Fried Banana yang terletak berhadapan je. Harga pisang goreng RM1.50 satu sebesar tapak tangan aku. Berbaloi ke tak..lu pikir la sendiri..huahaha. Tak sempat ambil gambar sebab semua sedang asyik menikmatinya PANAS-PANAS dalam suasana SEJUK..bayangkan.hehe sori over plak ek. Lagi pun semua maklum kan harga kat GH lebih sikit dari harga kedai yang sama luar kawasan GH ok.

 Suasana sederhana sejuk

 Ni kira-kira jam 7petang baru kami berangkat balik dari GH

Matahari pun dah nak terbenam.

Sampai je kat Genting Sempah, kami solat Maghrib dulu sebelum meneruskan perjalanan balik ke Kuala Limpur.

Sekian, terima kasih. Daa

4 comments:

  1. hari tu 1st time naik cable car cuak jgak...hehehe..slalu nek kreta trus smpai atas but at that time, mmber2 ajak pergi nek cable car plak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samela cuak gak naik cable car ni.huhu

      Delete
  2. owh...ade blog rupanyer..hehe..same la kite. em ok la..blh keep in touch lak kat sini kan. erm i da follow u blk.. hehehhe..

    ReplyDelete